İçeriğe geç

Afitap Ne Demek

Afitab ne demek Osmanlıca?

Afitab-ı Yekta ne demek? Anlamı şu. Bu durumda afitab-ı yekta kelimesinin anlamı eşsiz güzellik oluyor.

Afitab ne demek edebiyatta?

Güzel yüzlü; Güzel yüzlü, sevgili, güzel kadın: Her gerd-i kûy-i âfitâb (Leskovça’dan Gālib) Tûr’un bir kandili olur.

Afitap yapmak nedir?

Kız ve güzel yüzlü olarak ifade edilir. Afitap Örnek Açıklama: Afitap, çok güzel yüzlü, çok güzel, güneş gibi aydınlık yüzlü kişiler için kullanılan bir kelimedir.

Afitap mı afitab mı?

Farsça kökenli bir kelime olarak dilimize yerleşmiştir. Afitap kelimesinin esas olarak “çok güzel, güzel yüz” anlamına geldiği bilinmektedir. Afitap ne anlama gelir? Afitap ve Afitab arasında sadece yazım farkı olduğu ve anlam farkı olmadığı, çünkü anlamlarını ifade ettikleri için dikkat çekicidir.

Afitap anlamı ne?

“Afitap” kelimesi aslen Farsça kökenli olup Türkçede “güneş” anlamında kullanılmaktadır.

Sen bir afitabı yekta ne demek?

“Sen bir Fetatab-ı Tektasın, Darende Dernesiz” ne anlama geliyor? “Sen bir Fetab-ı Yektası Darende Deliksizsin” sözü Darende ilçesinin eşsiz güzelliğini ve özelliklerini övmek için söylenmiştir. “Afetab-ı Yekta” ifadesi “tek ve eşsiz güneş” anlamına gelirken, “deliksiz” sözcüğü ilçenin mükemmelliğini vurgular.

Guy-ı afitab ne demek?

Gazelin kafiyesi olan “-ı âfitâb”, her kafiyenin sonunda tekrarlanmasından doğan ses ve çağrışımla okuyucuyu/dinleyiciyi etkiler ve ona güneşin sıcaklığını, yakıcılığını ve parıltısını hissettirir. Gazeldeki bu redif durumu, gazeldeki anlam birliğine katkıda bulunur.

Afitap saati hangi vakittir?

Afitap zamanı: Güneş zamanı.

Afaki ne demek Osmanlıca?

āfāḳ آفاق, Arapça kökü Afḳ’den gelir “1. Ufuklar, evren, dünya” 2. felsefede “aşılamak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüklerinin karşıtı olan ve +ī ekiyle biten “dokunmak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Afˁāl ölçüsündeki Arapça ufḳ افق “ufuk” sözcüğünün çoğuludur.

Afitap kime ait?

Sözleri Sıla’ya, müziği Florent Boshnjanku’ya, düzenlemesi ise Fatih Ahıskalı’ya ait olan “Afitap” adlı şarkının video klibi Bedran Güzel tarafından çekildi.

Afitap Kur’an’da geçiyor mu?

Afitap ismi Farsça kökenli bir isimdir. Bu nedenle Kuran’da geçen bir isim değildir.

Afitapta ne yenir?

MezelerZeytinyağlı kuru biber dolması 169,15 TL199 TL. … Kuru patlıcan dolması 169,15 TL199 TL. … Zeytinyağlı yaprak dolması. 169,15 TL199 TL. … Kızarmış içli köfte (adet) 67,15 TL 79 TL. … Rus salatası 118,15 TL139 TL. … Yoğurtlu köz patlıcan salatası 135,15 TL159 TL. … İtalyan salatası 118,15 TL139 TL. … Yoğurtlu köz patlıcan.Diğer ürünler…

Afitab ne demek?

Anlamı: “Afitab” kelimesi güneş ışığı anlamına gelir. Bu kelime güneşin ışığını ve enerjisini ifade eder.

Mütevellit ne demek?

Anlamı: Mütevellit kelimesi bir şeyin sonucu veya bir sebepten dolayı meydana gelen şey anlamında kullanılır. Genel olarak bir durum, olay veya sonucun bir sebep veya nedenin sonucu olarak meydana geldiği anlamına gelir.

Guy-ı afitab ne demek?

Gazelin kafiyesi olan “-ı âfitâb”, her kafiyenin sonunda tekrarlanmasından doğan ses ve çağrışımla okuyucuyu/dinleyiciyi etkiler ve ona güneşin sıcaklığını, yakıcılığını ve parıltısını hissettirir. Gazeldeki bu redif durumu, gazeldeki anlam birliğine katkıda bulunur.

Afitap saati hangi vakittir?

Afitap zamanı: Güneş zamanı.

Alüfte ne demek Osmanlıca?

İsim [1]kullanılmış, alışılmış, aşkla şaşırmış, coşkulu.

Farsça güneş ne demek?

Güneş’ten tercüme: تاب آف tab-ı âf.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir